Dobar tek

Zagreb ima mnogo restorana u kojima se, bilo da nude domaću ili internacionalnu kuhinju, uvijek ukusno jede. Zbog bogatog izbora kvalitetne i ukusne ribe i plodova mora iz Jadranskog mora mnogi, u šali, Zagreb zovu i gradom na moru. Poželite li pak kušati izvorne kontinentalne specijalite zagrebačkoga područja, spominjemo zagrebački odrezak (teleći odrezak punjen šunkom i sirom, a zatim pohan) i puricu s mlincima (mlinci su tanko izvaljano tijesto pečeno na vrućoj ploči štednjaka a potom poliveno kipućom vodom).

Mnogima su posebno ukusni zagorski štrukli, kontinentalni specijalitet spravljen od tijesta i sira čiji okus - iako je izvorno iz okolice Zagreba - ipak ne poznaje granice. Poznate su i zagrebačke kavane u kojima tradicija nije ustuknula pred modernim vremenima. Njihova otmjenost i duh prošlih vremena idealno su mjesto da pročitate novine, predahnete ili jednostavno promatrate ljude koji prolaze, prolaze… Moj naklon i - ljubim ruke!